Calvera

Kdyby se našinec choval v ekonomických záležitostech jako náš stát, jak by asi dopadl? Co myslíte, zavřeli by ho dřív nebo by spíše zbankrotoval?

Mobilní dům Vás nevyjde draho

Mobilní domy jsou skvělou variantou, jak si koupit vlastní bydlení bez splacení hypotéky desítky let. Zároveň můžou skvěle sloužit třeba jako rekreační objekty.

Mobilní dům Vás nevyjde draho

Útulné bydlení

Dříve jsme si pod plnohodnotným bydlením představovali nemovitost s pevnými základy, jenž je třeba z betonu a cihel. Doba však pokročila, protože dnes si můžeme snadno koupit mobilní dům, který je určený pro celoroční bydlení, takže nám v něm nic rozhodně chybět nebude a vždy se do něj s radostí budeme vracet.

mobilní domeček

Tato myšlenka vznikla již před několika desítkami let, přičemž postupně se tyto domečky začali stále více a více rozšiřovat i u nás. Je to pochopitelné, protože jsou jednoduché na stavbu, moření a koupíme je nové za mnohem nižší cenu než klasický dům. Přeci jen vydělat na vlastní bydlení trvá většině lidí dost času, takže jeho cena je opravdu dost důležitá. Musíme rozhodně vyzdvihnout jeho mobilitu, kdy není zapotřebí budovat nějakou pevnou základní desku jako u klasického domu. Navíc do určitého půdorysu nepotřebujeme ani stavební povolení, jenž bývá mnohdy složité a časově náročné sehnat.

Možnost volby

Těchto domů není rozhodně jen jeden typ, ze kterého by bylo možné vybírat a všechny ostatní vypadali podobně. Nabídka mobilních domů je totiž hodně široká, což platí o těch nových i použitých. Použité mají rozhodně výhodou v ceně, protože se tu bavíme v řádu statisíců. Za to obyčejnou nemovitosti v dobrém stavu určitě jen tak neseženete, takže to může být vhodná varianta jako první vlastní bydlení pro mladé páry, jenž zatím nemají moc financí. Nové zase mají své kouzlo a můžeme si jej od úplného začátku vybavit podle sebe.

útulné bydlení

Řada výrobců umožňuje různé konfigurace, kdy si můžeme navolit barvu a různé části domečku, aby byl podle našich představ. Celoroční domy jsou přizpůsobeny trvalému bydlení, takže jsou připraveny na připojení k inženýrským sítím. Nemusíte se proto bát, že byste se tu třeba v zimě klepal zimou. Je pravda, že mají menší rozměry, ale při správném zařízení to nebude zásadní překážku.