Calvera

Kdyby se našinec choval v ekonomických záležitostech jako náš stát, jak by asi dopadl? Co myslíte, zavřeli by ho dřív nebo by spíše zbankrotoval?

Co je tak cenného na vlašských ořeších OILSEED SERVICE s.r.o.

Ukrajinu si někteří lidé představují jako zemi zmítanou mnoha politickými konflikty, ale tento pohled je příliš jednostranně zaměřený. Především bychom měli zdůraznit, že se jedná o druhou největší evropskou zemi s rozsáhlými plochami nesmírně úrodné půdy, tzv. černozemě. Černozem poskytuje optimální podmínky pro pěstování obilovin a luštěnin a dalších zemědělských plodin, objem jejich vývozu zaujímá jednu z předních pozic ve světě.

vzrostlý ořešák

Na Ukrajině se daří i ořešáku královskému, jehož plody – vlašské ořechy OILSEED SERVIS s.r.o. každý zná. Úrodná černozem mu umožňuje do svých plodů vstřebávat živiny, které v jiných oblastech nejsou tak rozšířené, proto jsou ukrajinské vlašáky velmi cenným zdrojem zdraví prospěšných látek. Mnozí z vás si možná neuvědomují, proč právě vlašský ořech bychom měli mít zastoupený v jídelníčku častěji, a ne pouze v období adventu, při přípravě vánočního cukroví:

vyloupané ořechy

Omega-3 jsou nenasycené mastné kyseliny, které jsou oblíbeným tématem výživových poradců současné doby. Má se za to, že by měly tvořit poměr s omega-6 přibližně 1:3 – 1:5. Ve stravě většiny populace je tento poměr mnohem více nakloněn ve prospěch omega-6, což může vyvolávat zánětlivá onemocnění a přispívat k oslabení imunitního systému a dalším problémům. Vlašské ořechy se mohou tímto ideálním poměrem pochlubit jako jediný druh ořechů, které na planetě Zemi rostou.

Obrovský zdroj hořčíku – hořčík je minerál, který se z potravin a některých zemědělských surovin vytrácí nevhodnými agrotechnickými metodami a chcete-li hořčík vhodně doplnit, oříšky včetně těch vlašských, spolu s mandlemi a arašídy jsou dobrou volbou.

Pozor na správnou přípravu – všechny ořechy a tučná semínka nejprve namočte na několik hodin do vlažné vody s trochou soli, tím se eliminuje kyselina fytová a další antinutriční složky, které znemožňují vstřebávání většiny minerálů a stopových prvků.